Vakantie Turkije

Goedkope zonvakantie TurkijeVertrouwd maar toch exotisch. Spectaculair en uitgetrekt. Cosmopolitisch en landelijk tegelijkertijd. Op Turkije zijn heel wat bijvoeglijke naamwoorden van toepassing, en stuk voor stuk zijn ze positief. Als jij nog niet eerder naar Turkije bent geweest, sta je voor een prettige verrassing. Dus waar wacht je nog op? Deze website helpt je een goedkope zonvakantie naar Turkije te boeken.

Vind hier jouw zonvakantie

Vind hier jouw zonvakantie naar TurkijeDoor het lage prijsniveau is Turkije een geschikte bestemming voor goedkope zonvakanties Ook vliegen maatschappijen steeds vaker naar Turkije, waardoor de prijzen voor vluchten de afgelopen jaren flink zijn gedaald. Toch is het niet altijd makkelijk om een goedkope zonvakantie naar Turkije te vinden!.

Prachtige stranden

Prachtige stranden in TurkijeTurkije heeft een kustlijn van maar liefst 8000 kilometer. Dit komt door de vele kronkels in de kust, die voor beschutte baaitjes zorgen. Maar je vindt hier natuurlijk ook kilometers lange zandstranden, zoals het beroemde strand van Dalyan. Het mag dan ook geen wonder heten dat Turkije de laatste jaren in opkomst is als een ideale bestemming voor zonaanbieders.

Bezienswaardigheden en excursies Turkije

Zonnige bezienswaardigeheden TurkijeIstanbul is één van de prettigste steden die je ooit zult bezoeken. Het is groot en bruisend, maar tegelijkertijd ruim en rustig door de ligging aan de Bosporus. Je vindt hier eeuwenoude moskeeën en badhuizen, archeologische kunstschatten uit de tijd van Griekse bezetting, hippe discotheken en dure villa’s aan het water. Veel mensen die Istanbul hebben bezocht vinden dit de mooiste stad van Europa, ook al hebben ze steden als Praag, Lissabon en Athene bezocht. Vanuit de badplaatsen aan de kust organiseren touroperators en hotels excursies naar o.a. de oud-Griekse stad Efesus, het natuurwonder Pammukale en natuurgebieden in de directe omgeving. Het colosseum van Side is ook het bezoeken waard, evenals de watervallen bij diverse kustplaatsen! Ook de mysterieuze rotsformaties in de provincie Cappadocië zijn een bezoek waard.

Het weer in Turkije

Hieronder staat het weer de komende dagen in Turkije, het weer per regio kan natuurlijk verschillen, Alanya is hier als stad gekozen, dit ligt in het zonnige gebied aan de Turkse Riviera.

Feiten Turkije

Hieronder enkele feiten over Turkije op een rij:

  • Inwoners: 77 miljoen
  • Betalen met: Turkse lira, toeristische zones EURO
  • Oppervlakte: +- 800.000m2