Top 10 goedkope vakantielanden buiten Europa

De mooiste stranden, heerlijk weer, prachtige natuur, rust en ontspanning. En dat voor een lage prijs. Waar vind je dat? Over de hele wereld zijn prachtige vakantiebestemmingen te vinden voor een zonvakantie of strandvakantie. Voor een goedkope vakantie naar de mooiste vakantiebestemmingen, hoef je ook niet in Europa te blijven. Ook vakanties naar de andere zijde van de wereld hoeven niet duur te zijn.

Maar welke vakantielanden zijn goedkoop? Verre landen zoals Mexico of Indonesië lijken misschien duur, maar zijn vakanties naar deze landen altijd duurder dan de vakantielanden in Europa? Gedurende het jaar zijn er tal van mooie aanbiedingen op vakanties, vliegtickets of hotels en accommodaties of boekingskortingen. Deze aanbiedingen, in combinatie met lage kosten voor eten, drinken, excursies en vervoer op je bestemming, zorgen er voor dat overal op de wereld goedkope vakanties te boeken zijn.

Uit de vele prachtige vakantiebestemmingen ter wereld komen er een aantal naar voren als goedkope vakantiebestemmingen voor een zonvakantie of strandvakantie. Uit deze landen hebben wij 10 landen geselecteerd, met de mooiste stranden, natuur en cultuur. Dit zijn prachtige bestemmingen voor een zonvakantie of strandvakantie.

 1. Top10 Goedkoop Florida

  Zonvakantie Florida, Verenigde Staten

  Een vakantie naar de VS lijkt vooraf wellicht duur, toch hoeft dit niet zo te zijn. Aan de lange kustlijn vanuit de Keys, richting Miami en Daytona Beach liggen diverse badplaatsen, met veel gratis toegankelijke stranden. De ene badplaats is populairder dan de andere, waardoor de prijzen van accommodaties erg verschillen. Ook de kosten voor eten en drinken zijn niet overal hetzelfde. Dit kan redelijk goedkoop. Pretparken, zoals Disneyworld Orlando zijn wel prijzig te noemen

 

 • Top10 Goedkoop Cancun Mexico

  Zonvakantie Mexico

  Mexico staat als vakantieland ook niet te boek als goedkoop. Buurlanden als Guatemala zijn goedkoper. Als vakantieland voor een zonvakantie of strandvakantie heeft Mexico met haar schiereiland Yucatan meer te bieden dan haar directe buurlanden. Cancun is, samen met Playa del Carmen en Cozumel één van de meest populaire vakantiebestemmingen in de . In het toeristische centrum zijn de prijzen aan de hoge kant, er zijn echter genoeg goedkopere alternatieven. Ook krijg je in het openbaar vervoer en de hotels meer kwaliteit en luxe voor je geld, dan in de buurlanden.

Top10 Goedkoop Canarische Eilanden

 

Zonvakantie Canarische Eilanden

De eilandengroep voor de kust van Afrika behoort eigenlijk tot Europa, maar deze konden we toch niet overslaan, De prijsniveaus op de Canarische Eilanden zijn normaal. Ook in de toeristische gebieden zijn de kosten voor de accommodaties niet hoog. Kosten voor eten&drinken en vervoer zijn zelf laag te noemen. Boekt je een verblijf in een all inclusive resort, dan bespaart je zich de kosten voor eten&drinken. De prijzen van dagelijkse behoeften en verblijf kunnen per eiland verschillen, de prijzen lopen echter niet veel uiteen. De kosten voor een pretpark zijn wel aan de hoge kant.

 

 • Top10 Goedkoop Dominicaanse Republiek

  Zonvakantie Dominicaanse Republiek

  Op de Dominicaanse Republiek vind je enkele van de mooiste stranden in de Caribbean. Het is dan ook een fantastische vakantiebestemming. De kosten voor verblijf en het dagelijkse onderhoud zijn niet hoog. De hoogste kosten hier, zijn de extra uitgaven voor excursies. Deze zijn absoluut de moeite waard, maar kunnen in verhouding duur zijn. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de lage kosten van eten&drinken en accommodatie.

 • Top10 Goedkoop Malediven

  Zonvakantie Malediven

  Een vakantie Malediven hoeft zeker niet duur te zijn. Ondanks dat één van de duurste resorts ter wereld zich hier bevindt. Dineert je veel in je hotel, dan kunnen de kosten oplopen. Malediven moet veel groenten, fruit en vlees importeren. Hierdoor lopen de prijzen gauw op. Ondanks dat kost, een diner in een restaurant ongeveer de helft van dat in Nederland. Het enige wat prijzig is, naast de vliegticket, zijn de overnachtingen. De truc zit in het vinden van de juiste balans tussen kwaliteit en prijs. Dan zijn de kosten voor een vakantie Malediven zeker niet duur.

 • Top10 Goedkoop Curacao

  Zonvakantie Curaçao

  Op de voormalige Nederlandse Antillen kan je je vakantie zo duur maken als je wilt. Voor veel stranden moet betaald worden om toegang te krijgen tot het strand, of er moet verplicht een strandbed gehuurd worden. Er zijn ook tal van gratis toegankelijke stranden. Ook met betrekking tot eten en drinken is er van alles mogelijk van spot goedkoop tot duur. Dit zelfde geldt ook voor de accommodaties. Er zijn voldoende goede accommodaties beschikbaar voor een redelijke prijs.

 • Top10 Goedkoop Maleisie

  Zonvakantie Maleisië

  De grootste kosten voor een reis naar Maleisië zit in de vliegticket en de overnachtingen. Deze verschillen tussen de seizoenen. Het verblijf in Maleisië zelf is niet duur. In een middenklasse hotel verblijft je al voor een prijs van € 35, – tot € 65,- per nacht. Met € 10,- per dag of 50 Maleisische Ringit, kom je al heel ver. Vliegt je in het laagseizoen, dan is een vakantie naar Maleisië een zeer voordelige reis.

 • Top10 Goedkoop Thailand

  Zonvakantie Thailand

  De prijzen in Thailand varieren sterk. In Bankok of het toeristische Phuket liggen de prijzen een stuk hoger dan in het binnenland. Gemiddeld genomen zou men per dag met € 35,- tot € 40,- prima uit de voeten moeten komen. In Bankok en Phuket moet je er rekening mee houden, dat je algauw 25% meer betaald voor eten, drinken en overnachten. Ten opzichte van Maleisië lijkt dit veel, maar dit is inclusief overnachting. Dit kan uiteraard ook veel duurder. Er zijn ook hotels, waar je gemakkelijk € 125,- euro per nacht betaald.

 • Top10 Goedkoop Bali Indonesie

  Zonvakantie Bali, Indonesië

  Indonesië en dan specifiek Bali is al jaren een populaire vakantie bestemming onder de Nederlanders. Afgezien van de vlucht is Indonesië ook zeker geen duur land om te verblijven. Een overnachting kost ongeveer een € 20,-. Toegang tot een bezienswaardigheid is € 2,-. Eten en drinken hoeft hier helemaal niet duur te zijn, alhoewel een biertje hier ook gewoon een goede € 2,50 kost.

Top10 Goedkoop Sri Lanka

 

Zonvakantie Sri Lanka

Één van de goedkoopste landen voor een vakantie is Sri Lanka. De kosten voor dagelijks onderhoud zijn hier behoorlijk laag en ook de overnachtingen in een hotel hoeven niet hoog te zijn. Voor een overnachting in een luxe hotel is een prijs van 10.000 rupee een goed gemiddelde. Dit komt neer op ongeveer € 60,- per nacht. Boekt je een middenklasse hotel, dan zijn de kosten een stuk lager. Het eten in een hotel kost zo weinig als ongeveer € 3,-. Toegang tot een bezienswaardigheid, nog geen € 2,

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *