Wat te doen op de Canarische Eilanden

7a0c9d8bd9eadf879f0011817e8c2396 XL

De Canarische eilanden. Één van de meest populaire winterzon vakantiebestemmingen. Canarische eilanden, als Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura, zijn gedurende het jaar populaire vakantie bestemmingen. Het weer is voor namelijk zonnig en aangenaam en daarnaast hebben de eilanden gewoon veel te bieden.

Natuurlijk zijn er de stranden en kan men hier duiken of walvisspotten, maar er is meer. Prachtige natuur, historische gebouwen, pretparken en waterparken, kerken, kathedralen en andere religieuze gebouwen, geologische formaties en vulkanen om te bezoeken. Alles bij elkaar, maakt juist de Canarische Eilanden tot heerlijke last minute zonvakantie bestemmingen. Ook in de winter. Boek nu een vakantie naar je favoriete Canarische Eiland.

Wat te doen op de Canarische Eilanden

Wat is een zonvakantie zonder strand? En de Canarische eilanden hebben tal van prachtige stranden, met zowel wit of geel zand, maar ook met zwart vulkaanzand. Op deze stranden kan men heerlijk ontspannen en lekker bijbruinen onder de zon. Ook zijn er vaak voldoende faciliteiten bij de stranden aanwezig. Het is echter ook zeer de moeite waard, andere activiteiten te ondernemen.

Vulkanen op de Canarische Eilanden

De vulkanen op de Canarische Eilanden zijn zeker het bezoeken waard. Op je weg naar de krater kom je door prachtige natuurgebieden, zoals bijvoorbeeld op Tenerife in het Parc National del Teide. Op Lanzarote bevindt zich zelf een restaurant op een vulkaan, waar men op een vulkaankrater geroosterd vlees kunt eten. De vulkanen op de Gran Canaria zijn weer geheel anders dan Tenerife of Lanzarote, maar even bijzonder. In samenhang met de vulkanen, zijn er prachtige geologische formaties die men in de nationale parken kunt bewonderen.

Historische gebouwen op de Canarische Eilanden

De Canarische eilanden hebben een koloniaal verleden, wat in vele plaatsen zichtbaar is. Er bevinden zich tal van prachtige gebouwen op de eilanden. Forten, stadhuizen, kerken, historische stad en dorpskernen, monumenten, standbeelden en vele religieuze of heilige plaatsen. Ook zijn er tal van musea te bezoeken, die een inzicht geven in de rijke historie van de Canarische Eilanden.

De Basilica de Nuestra Senora de Candelaria op Tenerife, of de historische wijk Vegueta in Las Palmas de Gran Canaria en het Castillo de las Coloradas op Lanzarote zijn bekende en populaire bezienswaardigheden. Op de eilanden zijn echter nog zoveel meer bezienswaardigheden en activiteiten mogelijk.

Pretparken en waterparken op de Canarische Eilanden

Naast strand, natuur en cultuur is er ruim voldoende mogelijkheid voor ander plezier. Op de verschillende Canarische Eilanden bevinden zich waterparken en themaparken om met het hele gezin van te genieten. Veruit het meest populair is Siam Park op Tenerife. Andere populaire waterparken of pretparken zijn Rancho Texas op Lanzarote, Oasis Park op Fuerteventura, Lago Martianez op Tenerife en Sioux City op Gran Canaria. Naast deze parken zijn er nog diverse andere waterparken, pretparken of andere gelegenheden te vinden, voor een heerlijke dag vol plezier.

Heerlijk ontspannen op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden bieden tal van mogelijkheden om te ontspannen. Luieren op het strand, bezienswaardigheden bezoeken of ontspannen in een waterpark. Ontspan ook s’avonds na een heerlijke dag op één van de eilanden, van het nachtleven. Er kan heerlijk gedineerd worden in de vele restaurants en in de grotere en de populaire badplaatsen is er een uitstekend nachtleven, waar men kan genieten van een drankje en muziek en dans. Kom naar de Canarische Eilanden en geniet van een heerlijke ontspannende zonvakantie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *